Szállás Donovalyban

ÉRDEKELNE

Futópályák

A HELY A JELÖLÉS HOSSZA ÖSSZES NÖVELÉS TERÜLETI NEHÉZSÉG
Donovaly - Šachtička 14,1 km 250/320 m közepes
Okruh Polianka 2,8 km 60/80 m könnyű
Okruh Močiare 5,9 km 180/200 m könnyű
Šachtička - Izbica 6,5 km 60/50 m könnyű

*Donovaly
Az útvonal Donovalyban, a turisztikai tájolásnál kezdődik, és a módosított síútvonal megmászásával folytatódik Polianka településig. Poliankában sípályák kereszteződése található. A zöld sípálya enyhe emelkedővel folytatódik, gyönyörű erdei környezetben. Fokozatosan emelkedik ki az erdőből a rétekre, ahonnan szép időben csodálatos kilátás nyílik, különösen a Nagy -Fátrára. Enyhe ereszkedésekkel és emelkedőkkel folytatódik Žliabkar (Izbica) környékére. Itt megnézheti, hogyan nézett ki a Špaňodolinský vodovod, és szünetet tarthat a pihenőhelyen. Žliabkar után az út meredekebb emelkedővel folytatódik, majd hullámzó terepen vezet a Horný Šturec nyereghez. Élesen balra kanyarodik, és egy másik sárga sípályával folytatja az útkereszteződést. Ettől a helytől mindössze néhány száz méter Šachtička. Az út Šachtičkánál ér véget.

*Okruh Polianka
Az útvonal a Polianka faluban található sípályák kereszteződésénél kezdődik. Az útvonal kört alkot, és így mindkét irányban át lehet kelni rajta. Még a kezdő sífutók számára is igénytelen útvonal.

*Okruh Močiare
Az útvonal három sípálya kereszteződésénél kezdődik. Ez egy áramkört képez, és így mindkét irányban befejezhető. Az útvonal egy része a Donovaly - Šachtička zöld síúttal együtt halad. Az útvonal erdők és rétek gyönyörű környezetén halad keresztül, ahonnan csodálatos kilátás nyílik. Kevésbé képzett síelők számára is alkalmas, de több időt kell szánnia rá.

*Šachtička - Izbica
Az útvonal Šachtička fölött, a Donovaly felé vezető zöld síút kereszteződésénél kezdődik. Ez az útvonal a zöld útvonal alternatívája, és a Jelenská skala alatt vezet. Šachtičkától a Dolný Šturec nyeregig folytatódik, ahol síjelek találhatók. Dolný Šturec felől az út a Jelenská skala alatt és az egykori Mor Ho partizán bunker fölött vezet! a Žliabkar (Izbica) helységbe, ahol ismét azon a zöld sípályán ér véget, amelyen elindult. Az egész út tanösvényen vezet, és szép idő esetén gyönyörű kilátás nyílik a Nagy -Fátrára.

Hol vagyunk

A Spiežovec apartmanház Donovaly csendes részén található. A főút mellett található, amely ideális a gyermekes családok számára, akik túrázhatnak a közelben (rét, erdő). Alkalmas idősebb embereknek is, akik békét és nyugalmat igényelnek. Ideális magasság asztmások számára.

  •      A téli szezon az igényes és szabadidős síelők, snowboardosok, sífutók, siklóernyősök paradicsoma
  •      Nyári szezon túrázás, kerékpározás - 375 km megjelölt kerékpárút

Szívesen lát szállást Donovalyban? Forduljon hozzánk bizalommal!

ÉRDEKELNE
hu_HU